ROWC

Arbeidsmarkt campagne
Kan jij de wind aan? Een lokale social media campagne om jongeren enthousiast te maken voor een toekomst in de Offshore Wind Sector.

De offshore windsector groeit hard; om toekomstige tekorten aan arbeidskrachten te voorkomen is het noodzakelijk tijdig nieuwe werknemers naar deze sector te trekken. 

Vanuit de ROWC (een coalitie van 24 toonaangevende bedrijven in de sector, waaronder Eneco, Sif, STC Group, vanOord, Boskalis en Mammoet) kwam de vraag hoe de jonge doelgroep bewust kon worden gemaakt van de mogelijkheden in de sector.

Samen met marketingburo Port-able heb ik deze arbeidsmarkt campagne opgezet; met activerende video content op de social kanalen en een informatieve, maar vooral enthousiasmerende landingspagina. 

Client – Rotterdam Offshore Wind Coalition | Agency – Port-Able | Account – Lisette van der Pijl | Creative – Jasper Wessels, Lisette van der Pijl  |  Video – Jasper Wessels  |  Design – Jasper Wessels  |  Copy – Lisette van der Pijl | Social & online marketing – Lisette van der Pijl  | Back-end – Maatwerk Online  |

De campagne heeft een heldere en makkelijk te onthouden Call To Action.

De video content heeft een ruwe, eclectische opzet, met een ‘First Person POV’ benadering. Zo laten we de offshore wereld zien, alsof je direct meekijkt door de ogen van mensen die er werkzaam in zijn. In deze vorm is het mogelijk om een hele intense belevenis te creëren met een sterke focus op actie en interactie. 

In de campagne leiden we de doelgroep naar de landingspagina, door inzet van verschillende middelen en kanalen.

Op de landingspagina kan de doelgroep allerlei relevante informatie kunnen vinden en een (meetbare) vervolgactie doen. Zo kunnen ze vacatures en opleidingen vinden, zichzelf testen en vragen stellen. Tevens moet de site een linking pin zijn naar andere organisaties & bedrijven.

De website is vanwege de doelgroep mobiel-first ingericht, maar ook een goede, overzichtelijke desktop ervaring is natuurlijk van belang.

Mogelijk krijgt de campagne een vervolg en wordt de site verder uitgebreid met relevante blogs, videoportretten en wordt er gezorgd voor een continue stroom van content (op website en social media) om de doelgroep te bereiken.

Meer weten? Ik inspireer je graag.
Neem contact op
Open chat
1

Hi! Kan ik je ergens mee helpen?