Wikken & Wegen

Animatieserie
Dilemma's aankaarten nieuwe stijl

Die olievlek op zee..moeten we die nu opruimen of laten we m vanzelf oplossen…? En zo’n eikenprocessierups… is het niet het handigst om die gewoon hardhandig uit te roeien…? En brugbediening op afstand..is dat nou wel zo veilig..?

Communiceren over dilemma’s is een interessante invalshoek waarin je doelgroepen eerlijk meeneemt in je afwegingen.

In de nieuwe animatieserie Wikken & Wegen laat Rijkswaterstaat zien voor welke dilemma’s de organisatie staat bij het uitvoeren van zijn taken. 

Samen met een enthousiast team van Videoagency en Tappan werken we aan deze serie waarin ingewikkelde en gevoelige onderwerpen op een compacte, heldere, en aansprekende manier gecommuniceerd worden.

Client – Rijkswaterstaat,  Inge Breedveld, Karlijn Kuijpers, Kimberly Zevenbergen  | Productie – Video Agency, Tappan | Producer – Davide van de Polder  | Redactie – Eveline van Hamburg  | Strategie – Andre Freijssen |  Creatie  – Jasper Wessels, Salomé Trentelman | Research & Copy – Salomé Trentelman  | Voice Over – Oren Schrijver |  Animatie – Jasper Wessels |  Sounddesign – Pepijn van Dorst |

Iedere animatie behandelt een inhoudelijk dilemma, verpakt in een voor de doelgroep visueel herkenbaar concept met een positieve, luchtige tone-of-voice.
De onderwerpen variëren van dilemma's in de Waterhuishouding en brugbediening tot dilemma's met processierupsen en olievervuiling.

Videoagency  heeft een sterke focus op de strategie en is verantwoordelijk voor de algehele productie. Tappan is expert op het gebied van alles wat met RWS communicatie te maken heeft en houdt zich binnen het team bezig met de projectcoördinatie en de redactie van de animatieserie. 

Ik ben in dit project verantwoordelijk voor de creatie en artdirection, samen met Salome Trentelman (VA). Daarnaast werk ik de animaties uit. Dat gaat voor een groot deel zeer intuïtief, met veel gepuzzel en schetswerk. 

De tone-of-voice en vorm van ‘Wikken & Wegen’ wijken af van de reguliere communicatie vanuit Rijkswaterstaat, dus intern is er goed gekeken of we deze stap konden zetten. Gelukkig is Rijkswaterstaat net zo enthousiast als wij over het eindresultaat.🙂

Voor de stijl van Wikken En Wegen gebruiken we een heel scala aan elementen; foto’s, texturen, getekende onderdelen en grafische elementen. En..geen muziek.

Een bewuste keuze om met deze animatieserie alleen te werken met een onderscheidend design, een karakter voice-over en prikkelend sound design. (thanks Pepijn)  Zo gaat alle aandacht uit naar het verhaal. 

Het is gelukt om samen de inhoud doeltreffend door te vertalen naar de gewenste communicatieboodschap en doelgroep. En dat zonder concessies te doen binnen het concept!

Inge Breedveld
Adviseur visuele communicatie Rijkswaterstaat
Meer weten? Ik inspireer je graag.
Neem contact op
Open chat
1

Hi! Kan ik je ergens mee helpen?